Els qui som

Qui som afcopma tren de la costa ondara pedreguer gata de gorgos

QUI SOM

Som un grup de ciutadans de la comarca Marina Alta preocupats pel traçat que ha presentat el Ministeri de Foment el 8 de Juliol del 2016.

La nostra proposta és:

  1. NECESSITEM UN TREN, EL "TREN DE LA COSTA"
  2. UN TRAÇAT AMB EL MENOR IMPACTE PAISATGÍSTIC
  3. NECESSITEM UN BON TRAÇAT, EN PARAL·LEL A LA AP7, MÉS RÀPIDO I MÉS ECONÒMICO
  4. UN TRAÇAT SENSE IMPACTE MEDIAMBIENTAL AL PARC NATURAL DEL MONTGÓ
  5. NECESSITEM UNA ESTACIÓ INTERMODAL PER A TOTA LA COMARCA DE LA MARINA ALTA PROP DE L’EIXIDA DE LA AP 7
  6. UNA ESTACIÓ AMB BONES CONNEXIONS PER CARRETERA AMB ACCESSOS PER A COTXE I AUTOBÚS I AMB UN GRAN PARKING
Qui som afcopma tren de la costa ondara pedreguer gata de gorgos

Esta Web pretén ser la veu de milers de persones de Dénia i habitants de les poblacions de la Comarca de la Marina Alta - La Xara, Jesús Pobre, Pedreguer, Ondara, Pego, Verger, Xàbia, Gata…etc. – i altres importants nuclis de població com La Sella, Sella Golf y Montgó, tots ells preocupats pel traçat que ha presentat el Ministeri de Foment el 8 de juliol de 2016. Este informe del Ministeri es troba en la fase d’Exposició Pública i busca la major proximitat de l’estació intermodal al nucli de població de Dénia a pesar de l’impacte que ocasiona en els Recursos Naturales (PORN Dcr. 180/2002) del Parc del Montgó i del mateix Parc Natural (Dcr. 25/1987) amb un ample de via doble fins a Dénia amb l’Estació Intermodal en Punta Benimaquia.

Començaren un reduït grup de persones presentant al·legacions al traçat, preocupades pel seu recorregut entre la Sella i el Parc del Montgó, allunyant-se del traçat de la AP7 en el terme d’Ondara. Foren elles qui promogueren una associació i la possibilitat de que un número major de persones puguen fer escoltar la seua veu i la de tota la comarca. Ara el número de socis va creixent i la informació es va extenent entre totes les poblacions.

No entenem la desviació i el punt d’inflexió que es produeix junt a la AP7, el encariment que s’origina, l’impacte mediambiental que es produeix i l’oblit a milers d’habitants de toda la comarca a qui s’obliga a endinsar-se fins al terme municipal de Dénia. Els mateixos habitants de Dénia, la Xara, Jesús Pobre no entendrien el col·lapse que els pot originar i produir un embús a través de la CV-725 o el dany de dos vials més a l’actual del trenet d’Alacant, por la Punta de Benimaquia fins a la Pedrera.

Nosaltres, com a Associació, apostem per un tren ràpid que unisca València i Alacant per la Costa, perquè ens ajuda a connectar-nos amb les capitals de les nostres comarques i les comunicacions d’ aeroports o corredores europeus.

Nosaltres creem en el TREN DE LA COSTA i li donem la benvinguda al traçat del Ministeri de Foment però el volem al servei de tota la comarca, respectant els corridors de protección del Montgó i el propi Parc Natural.

Que volem....

APOSTEM PEL "TREN DE LA COSTA"

Per a acostar-nos en menys d'una hora a València o Alacant..

DESITGEM "PROTEGIR EL MEDI AMBIENT"

Cal protegir el Parc Natural del Marjal de Pego-Oliva el Parc Natural del Montgó i els espais protegits de Pedreguer i de Jesús Pobre.

VOLEM UNA "ESTACIÓ COMARCAL"

DÉNIA té 41.000 habitants, La MARINA ALTA 170.000 i a l'estiu sobrepassem els 360.000 entre visitants i población.

LA NOSTRA PROPOSTA

Un traçat del tren en paral·lel a l'autopista AP7, a prop de lasalida 62 on deu estar l'estació comarcal de trens i d'autobusos de la Marina Alta.

Aquest web està patrocinada per

AFCOPMA   (Associació per fomentar la Conexió entre les Persones, pobles i el Medi Ambient)

Una Associació sense ànim de lucre, legalment constituïda per a poder representar a tots els seus socis i reivindicar el traçat original en paral·lel a la AP7, amb estació intermodal para tota la comarca de la Marina Alta i una connexió cap a Dénia. Nosaltres li donem la benvinguda al Tren de la Costa i a la connexió ràpida amb València i Alacant i entenem que no s’ha de separar de la AP7 al seu pas per la nostra comarca. Es més ràpid, més econòmic i serveix millor a tots els seus habitants.

La Junta de Direcció d’AFCOPMA gestiona el seu treball amb total transparència. Per a garantir-ho compta amb un registre detallat dels seus membres, un compte bancari amb signatura autoritzada, unes reunions periòdiques dels components de Direcció i les Assamblees Generals covenients o preceptives, a més de la presentación d’informes de la seua situación en cada momento.

'Vol participar i integrar-se en la nostra associació?

Qui som afcopma tren de la costa ondara pedreguer gata de gorgos

caValencià