Situació existent

Situació existent actual tren de la costa ondara la xara gata de gorgos

Situació existentCORREDOR FERROVIARI en l’actualitat entre València i Alacant per la Costa.

L’existència d’un corredor ferroviari entre València i Alacant que transcorre per la costa queda Il·lustrat en el mapa. S’observa un traçat entre Dénia i Alacant (TRAM) pels pobles d’Alacant i un tren de rodalies entre València i Gandia pels de València, quedant un buit de 33 Km. entre Dénia y Gandia.

actualitat Ferroviària

EL RODALIES DE CERCANÍAS DE VALÈNCIA

El tren de València a Gandia fa el seu recorregut per un via d’ample de via ibèric (1.668 mm), diferent a l’europeu (1.435 mm) i es comporta com un tren de rodalies entre els pobles de València amb la seua capital. L’operador d’esta via es RENFE (Red de Ferrocarriles de España). Té una freqüència habitual de 20 minuts i té parades a les poblacions d’Alfafar, Massanassa, Catarroja, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Tavernes, Xeraco y Gandia, aquesta última amb una duració d’una hora, pel que és considerat un medi de transport útil i i modern.

Situació existent actual tren de la costa ondara la xara gata de gorgos

El TRAM d’Alacant

El tren de Dénia a Alacant es va inaugurar en 1915 sobre un traçat de via estreta (1.000 mm). Es donava així continuitat al tren procedent de València (Carcaixent-Dénia) inaugurat anteriorment en 1884, i arribava als municipis de Gata, Benissa, Calp, Benidorm…etc. fins Alacant. La explotació i desenvolupament d’esta línia ha passat per múltiples dificultats i es troba en obras en l’actualitat, que hauran de ser finalitzades en 2019.

No obstant segueix tenint múltiples limitacions determinades per la seua infraestructura, el número de parades fins a arribar a la capital d’Alacant, pel que es fa excessivament lent per a les necessitats de la població de la nostra comarca. El temps de duració del trajecte entre Dénia i Alacant es de dos hores i mitja.

Situació existent actual tren de la costa ondara la xara gata de gorgos

EL BUIT FEROVIARI I LES SEUES CARÈNCIES en la Marina Alta.

No existeix cap traçat ni connexió ferroviària entre Gandia i Dénia, el que afecta als muncipis i pobles de les comarques de la Safor i la Marina Alta.

Existeix un traçat antic i poc operatiu entre Dénia i Alacant, el que no facilita una comunicación ágil entre els nostres pobles i la seua capital, Alacant.

Vols integrar-te en l'associació AFCOPMA?

Contáctenos mitjançant formulari i sigui part de l'equip d'AFCOPMA.

APOSTAMOS PER EL "TREN DE LA COSTA"

Per acercarnos en menys d'una hora a València o Alacant

QUEREEM UNA "ESTACIÓ COMARCAL"

DÉNIA té 41.000 habitants, La MARINA ALTA 170.000 i en estiu va superar els 360.000 entre visitants i població

DESEAMOS "PROTEGER EL MEDI AMBIENT"

Hi ha que proteger el Parc Natural del Marjal de Pego-Oliva el Parc Natural del Montgó i els espais protegits de Pedreguer i de Jesús Pobre

LA NOSTRA PROPOSTA

Un traçat del tren en paral·lel a la autopista AP 7, a prop de l'entrada 62 on ha d'estar la estació comarcal de trens i autobusos de la Marina Alta

Situació existent actual tren de la costa ondara la xara gata de gorgos

caValencià